Slide thumbnail

Materialencamping

Materialencamping

In de zomer van 2017 schreef het Bosch Architectuur Initiatief een ideeënprijsvraag uit voor de herbestemming van de oude mengfabriek van De Heus. De opgave was een zelfstandige hotelkamer te ontwerpen die op de vloer van het Expo Hotel zou kunnen landen. Om de slapers een goede nachtrust te bezorgen, met een rein geweten, is het belangrijk dat de kamer zoveel mogelijk met materiaal uit reststromen wordt ontworpen.

Is het een expositie of een camping? In dit ontwerp draait het in ieder geval om de materialen. Overdag om bezoekers te inspireren om de mogelijkheden van de materialen op allerlei schaalniveau’s te ontdekken en ‘s avonds verandert de fabrieksvloer in een openbare lobby waar hotelkamers in gesitueerd zijn. Alle hotelkamers beschikken daarnaast over een aparte badkamer die niet gedeeld hoeft te worden met de andere gasten. Luxueus overnachten dichtbij het centrum van Den Bosch.

Locatie: Den Bosch

Jaar: 2017

Type: prijsvraag

Opdrachtgever: Bosch Architectuur Initiatief

Dit is precies het idee van de prijsvraag. Form follows material is een belangrijk uitgangspunt geweest in de beoordeling van de ontwerpen.

Juryrapport Good Night Design

terug